Parasomnia

Van verwarrende nachtmerries tot slaapwandelen, parasomnieën kunnen je slaap verstoren en je vermoeid achterlaten. 

Begin vandaag nog met het verkennen van onze bruikbare tips, ondersteunend advies en effectieve strategieën om je te helpen deze slaapproblemen aan te pakken.
Ontdek hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren!

Welke type Parasomnia zijn er?

NREM-Slaap

Veel voorkomende vormen:

REM-Slaap

Veel voorkomende vormen:

Overig

Veel voorkomende vormen:

Parasomnia

NREM-Parasomnia 

Niet-REM slaapstoornissen treden op tijdens de eerste drie stadia van de slaap, bekend als de NREM-slaap. Ontwakingsstoornissen vormen de meest voorkomende vormen van niet-REM-parasomnieën.

Ze kenmerken zich door episodes van gedeeltelijk wakker worden, beperkte reactie op anderen en beperkt bewustzijn. Mensen met deze stoornissen hebben vaak weinig of geen herinnering aan deze episodes. De meest voorkomende vormen zijn.

Leer meer over de oorzaken, symptomen en mogelijke behandelingen voor niet-REM-gerelateerde parasomnieën, en ontdek hoe je jouw slaapkwaliteit kunt verbeteren.

Bekijk ons assortiment dat specifiek is ontworpen om jou te helpen met deze problemen!

Parasomnia

REM-Parasomnia

REM-gerelateerde parasomnieën, treden op tijdens de REM-fase van de slaap. Tijdens deze fase is de hersenactiviteit hoog, bewegen de ogen snel en zijn de spieren tijdelijk verlamd. Het is een belangrijk moment van de slaapcyclus waarin de meeste dromen plaatsvinden.

Hier zijn enkele veelvoorkomende REM-gerelateerde parasomnieën:

Ontdek bij ons wat je moet weten over de verschillende soorten REM-gerelateerde parasomnieën, zoals REM-slaapgedragsstoornis (RBD), slaapverlamming en nachtmerriestoornis. 

We bieden inzicht in de oorzaken, symptomen en mogelijke behandelingen voor deze slaapstoornissen, evenals tips om je slaapkwaliteit te verbeteren. Met onze hulp kun je een rustgevende nachtrust bereiken en begrijpen hoe je met deze uitdagingen kunt omgaan.

Bekijk nu ons aanbod specifiek gericht op deze problemen en ontworpen om jou hierbij te helpen!

Bekijk ons assortiment dat specifiek is ontworpen om jou te helpen met deze problemen!

Parasomnia

Overige Parasomnia

Wij delen graag informatie over verschillende parasomnieën, waaronder de categorie “andere” parasomnieën. Deze omvatten:

Ontdek hoe we je kunnen helpen omgaan met deze slaapgerelateerde uitdagingen bij de Slaapbibliotheek.

Omgaan met Parasomnia

Wij hebben ons toegelegd op het vinden van effectieve oplossingen voor diverse vormen van slaapproblemen. Onze e-books zijn met zorg samengesteld en speciaal ontworpen om jou te begeleiden naar een betere nachtrust.

Dit e-book is gebaseerd op grondig en uitgebreide ervaring in de slaapindustrie en bieden praktische adviezen, diepgaande inzichten en bewezen strategieën om slaapproblemen aan te pakken en een rustgevende slaap te bevorderen.

Ons doel is om jou als klant niet alleen te helpen bij het overwinnen van slaapproblemen, maar ook te inspireren om een leven te leiden vol energie en vitaliteit, dankzij een goede nachtrust. 

Leer nu stap-voor-stap hoe jij met gemak tot een betere nachtrust komt!

Best Seller

Omgaan met Parasomnia

Best Seller

Artikelen Over Slaapproblemen​

Kijk tussen onze artikelen voor jouw benodigde informatie over slaapproblemen

Scroll naar boven